NO

VELG LAND

Frankrike

Tyskland

Storbritannia

Italia

Nederland

Sverige

Spania

Finland

Belgia

Sveits

Rép. Tchèque

Danmark

Østerrike

Norge

Portugal

Irland

Slovakia

Polen

Nouvelle-Zélande

Slovenia

Japan

CHOISISSEZ VOTRE LANGUE

Français

Néerlandais

Français

Deutsche

Italiano

Rapido Bobiler

RAPIDOs knowhow

DEFINISJON AV DE LOVLIGE VEKTENE

VIKTIGE OPPLYSNINGER

Vekten spiller en avgjørende rolle når man skal velge et fritidskjøretøy (bobil, van), akkurat som planløsningen og design. Hver bobil har en maksimal vektgrense som ikke må overskrides når bobilen brukes på veien. Nedenfor finner du litt informasjon som kan hjelpe deg med å velge riktig konfigurasjon av kjøretøyet ditt i modellutvalget vårt, basert på begrensninger i vekt.

Denne informasjonen er basert på definisjoner hentet fra del 2 TEKNISKE SPESIFIKASJONER, avsnitt A i Forordningen 2021/535 vedlegg XIII.

1 . GVW

Kjøretøyets totalvekt eller kjøretøyets tillatte totalvekt (GVW)) oppgis av produsenten, og tilsvarer kjøretøyets maksimale vekt under kjøring. (For eksempel: 3 500 kg eller 4 400 kg). Den inkluderer vekten av kjøretøyet, passasjerene, eventuelt utstyr og lastekapasiteten.

For å vite mer om disse verdiene, henvises det til de tekniske spesifikasjonene.

2 . Bobilens egenvekt i kjøreklar tilstand

Kjøretøyets egenvekt i kjøreklar tilstand inkluderer kjøretøyets struktur, møbler, standardutstyr i henhold til produsentens spesifikasjoner, tanker fylt opp til minst 90 % av deres kapasitet (drivstoff og væske), inkludert førerens egenvekt på 75 kg. Tillatt toleranse er ±5 %. Det anbefales at du tar dette i betraktning når du konfigurerer kjøretøyet og skal velge tilleggsutstyr, slik at du ikke risikerer å overskride minste tillatte nyttelast (se punkt 4 nedenfor).

3 . ANTALL PASSASJERER

Antall seter som er tillatt nå du kjører på veien (utenom føreren), fastsettes av produsenten i typegodkjenningen i henhold til den valgte kjøretøykonfigurasjonen og den dermed forbundne nyttelasten.

4 . NYTTELASTEN

For bobiler foreskriver den europeiske lovgivningen en minimum nyttelast på 10 kg multiplisert med summen av maksimalt antall passasjerer, fører og kjøretøyets totale lengde angitt i meter.
For en bobil med en lengde på 7 meter og 4 autoriserte sitteplasser (inkludert føreren) er minimum nyttelast for eksempel 10 kg * (4+7) = 110 kg.

5 . VEKTEN PÅ EKSTRAUTSTYRET

Vektverdiene som er definert av produsenten for ekstrautstyret er verdier som bestemmes av modellens konfigurasjonen, og de utgjør den maksimale vekten av ekstrautstyr som kan bestilles. Hensikten med disse grenseverdiene er å garantere den minste nyttelastkapasiteten som gjenstår for lasting av kjøretøyet (bagasje, kjøkkenredskap osv.).

Hvis den totale vekten av disse opsjonene overstiger den verdien som er definert av produsenten, vil sistnevnte være forpliktet til å redusere antall sitteplasser på veien (eller vognkort-plasser) eller fjerne noe ekstrautstyr.

Alt annet tilleggsutstyr som er montert av forhandleren eller av deg selv, inngår ikke i det originale ekstrautstyret, og trekkes fra nyttelasten uten at produsenten vil kunne holdes ansvarlig for dette.