NO

VELG LAND

Frankrike

Tyskland

Storbritannia

Italia

Nederland

Sverige

Spania

Finland

Belgia

Sveits

Rép. Tchèque

Danmark

Østerrike

Norge

Portugal

Irland

Slovakia

Polen

Nouvelle-Zélande

Slovenia

Japan

CHOISISSEZ VOTRE LANGUE

Français

Néerlandais

Français

Deutsche

Italiano

Rapido Bobiler

EN 3425 KM LANG REISE!

Vi gjorde våre første erfaringer med bobil da vi la ut på landeveien med en van som vi selv hadde innredet. Vi kjørte gjennom Sveits, på kryss og tvers, og også store deler av Europa! Litt etter litt ble vi flinke til å benytte oss av ekstrautstyr, fikk klarhet i hvilke behov vi hadde, og klarte å gjøre det beste ut av romløsningen. Ettersom vi jevnlig oppgraderte kjøretøyet for å få bedre komfort, endte vi opp med å skaffe oss en helintegrert bobil. RAPIDO var et merke som lenge hadde tiltalt oss, og vi ble begeistret for den innoverende innredningen, og ikke minst for den utmerkede produksjonskvaliteten.

I 2004 la vi ut på en rundtur i Sverige, Norge og Nederland med modell 985, som vi da fikk testet til gangs. Vi dro også på tur til Sveits og Frankrike, samme hvilken tid på året det var.


Med bobilen dro vi altså til destinasjoner langt unna i sommerperioden, og til fjells om vinteren. På denne måten oppdaget vi mange skisteder og vinteråpne campingplasser hjemme i Frankrike. Vi var innom både Le Grand Bornand, Les Saisies, Méribel og les Menuires.

I 2017 kjøpte vi oss en helintegrert modell (8096dF.) Vi falt for den åpne salongløsningen med sofaer vis-à-vis, og de klart adkskilte sonene innvendig. Bilen var veldig godt utstyrt, og det var bare å få tak i en brenselcelle, slik at vi fikk maksimal autonomi, og en parabolantenne for å kunne ha dekning overalt. 

For å innvie det nye kjøretøyet vårt, hadde vi bestemt oss for å dra opp til Island. En 3425 km lang reise! Der oppe var naturen ublid. Men det interessante var vulkanene. De er blant de mest aktive i hele verden. Kun riksvei 1 er asfaltert! De andre veiene har grusdekke, og veikantene er ikke så stabile at det gjør noe... Det var litt av et eventyr vi hadde begitt oss ut på! Bilen måtte pent vise hva den var god for: reisen bød på endel situasjoner hvor vi fikk bekreftet av vår RAPIDO var solid, og skikkelig skrudd sammen! Vi dro for å se flere av de flotte fossene, reiste gjennom islandsk månelandskap og fikk møte befolkningen, som er ganske brokete. Vi fikk også se Lundefuglen, som er «stjernen» blant de mange fugleartene der på øya. For oss er vår RAPIDO bobil det desidert beste overnattingstilbud vi kan få!

« For oss er vår RAPIDO bobil det desidert beste overnattingstilbud vi kan få! »

Og reisen i seg selv er ofte like interessant som det stedet vi er på vei til!

Bernard & Rose-Marie Aeby
baebyphoto.jimdo.com